Ендо истории през ендо март

Ендо истории през ендо март

По повод месец март започнах една инциатива, за която събирам смелост от известно време насам. Не защо не смятам, че има смисъл от нея. Напротив, сигурна съм, че имаме голяма нужда да говорим и споделяме и е крайно време това да се случи.

Но на мен самата ми отне много време и много сериозна промяна в начина ми на мислене, преди да се престраша и да започна да говоря за това, което ми се случва. И досега го правя повече онлайн, пишейки, отколкото на живо, макар вече да е значително по-лесно и понякога дори да се улавям, че прекалявам. Именно поради това си мислех, че малко жени биха се престрашили и биха се включили в инциативата.

Когато събрах смелост да се обърна към тях обаче, открих, че съм се притеснявала напразно. Не само, че идеята им хареса (всяка една от нас е минавала през моменти, в които сме мислили, че никой не ни разбира и точно в тези моменти да прочетеш нещо подобно може да бъде много много полезно), но и решиха да се включат без никакво колебание! В следващите дни ще публикувам една по една техните истории и се надявам да достигнат до повече хора. Всички търсим разбиране от близките си и приятелите си, но също така искаме да стигнем и до онези момичета, които в момента се справят сами с това. Нека знаят, че не са сами!

Инициативата е по повод март 2018, ендо-месецът (повече за него тук), но продължава и няма да има край. Ето защо, ако искате и вие да споделите своята история, каня ви да ми пишете на info@endome.eu!

А ето и историите по ред на тяхното излизане:

2018

Поли Йорданова (фейсбук група „Ендометриоза“)

Анна Корцанова

Любов Грозданова

Цвета Николова

Мариана Георгиева

Лапароскопията – между страха и доверието в живота – Мария Георгиева

Анна Димитрова – част 1 (Endo me и фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“)

Анна Димитрова – част 2

Катерина Иванова(Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“)

Вики Радославова – борба с невидима заплаха

Лора Ризова-Веторато

Ромина Тренева

2019

Мария Георгиева (Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“)

Ана Господинова (фейсбук група „Ендометриоза – рецепти и съвети за хранене)

Ива Петрова

Ваня СтойчеваВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *