Водеща дума на годината

Има една блогърска традиция, която винаги ми се е струвала доста глупава, но този година с нов проект и за разнообразие ще се опитам да я последвам. Става дума за традицията да се избира в началото на всяка нова година т. н. „дума на годината“ – нещо като надслов, под чието мото преминава годината.

При мен миналата година мина под надслова „провери отново всичко, на което вярваш“, което не е точно една дума, но описва много точно цялата ми мисловна нагласа за годината. Първия път, когато се сетих за това мото, беше през декември 2016, и после през цялата 2017-та година периодично се налагаше да го повтарям и да действам по него, за да получа добри резултати в най-различни сфери от живота. И общо взето се оказа, че доста от вярванията, които проверих, са били или остарели или по начало не са били правилни, така че се оказа доста добра стратегия. Може би сега я продължавам като правя опит да проверя има ли смисъл от тези думи или не, като и аз се опитам да последвам тази блогърска традицията.

За да съм честна, не си избрах думата аз, и не е една, а са две:

И по-скоро те ме избраха по някое време през декември и първата седмица на тази година. При това на два езика и няколко пъти, така че накрая се наложи да се предам!

Според повечето хора имам творческа професия (архитект), но от години не намирам почти нищо творческо в нея. Поради което имам редица творчески хобита, които не показвам много много на хората, защото никога не съм им отдавала голямо значение – нали са за минаване на времето. Дълго време творчеството буквално беше оставено на опашката след всички други по-спешни неща в живота ми. А то е именно нещото, което ме зарежда, и ми помага да се справям с какво ли не.

Създавам

реч. значение: Сътворявам, изработвам нещо, което по-рано не е съществувало.

Споделям

реч. значение: Правя достояние, предавам опит.

Иска ми се тази година да успея:

да създавам повече възможности за себе си и хората около мен

да създавам смислени взаимоотношения

да създавам качествена среда за обитаване

да създавам положително настроение

и нови идеи, които да осъществявам.

Освен това искам:

да споделям знанията си

да споделям опита си

да споделям полезните неща, които знам

да споделям щастие и позитивна енергия

и пълна увереност, че проблемите се предоболяват!

Коя е вашата дума на годината? Можете да я споделите във фейсбук, туитър или инстаграм с хаштаг #думанагодината, за да я видя, или като коментар. Можете да напишете и блог-пост за нея. А пробвали ли сте това преди? Имаше ли смисъл за вас?


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *