Луиз Хей относно менталните проблеми

Луиз Хей относно менталните проблеми

Вече съм ви запознавала с Луиз Хей и нейните утвърждения, но погледнете обясненията отново преди да започете тези. А именно утвържденията, свързани с менталните проблеми, ме убедиха колко истина има в тази книга. Днес ще споделя именно тях, но пак ви препоръчвам да си вземете книгата и да прочетете и помислите самостоятелно над нея. Няма кой друг да прецени кое е най-добро за вашето тяло и разум от вас самите. А аз междувременно селектирам неща, които ми се струват релевантни към темата с депресията, тревожността и паниката, която запонах в предната статия.

 

Проблем

 

Вероятна причина Нов мисловен модел
Апатия Противопоставяне на чувствата. Умъртвяване на личното аз. Страх. Безопасно е да чувствам. Откривам себе си за живота. Искам да изживея живота си.

 

Безпокойство Липса на доверие в протичането на процеса на живота. Обичам и одобрявам себе си и се доверявам на жизнения процес. В безопасност съм.

 

Безсъние Страх. Недоверие в процеса на живота. Чувство за вина. С любов изпращам деня и навлизам в спокоен сън, знаейки, че утрешния ден ще се погрижи за себе си. 

 

Депресия Гняв, за който смятате, че нямате право да чувствате. Безнадеждност. Сега преодолявам страховете и ограниченията на другите хора. Сама сътворявам своя живот.

 

Нерви Това са съобщителните ни средства. Осведомители Общувам с лекота и радост.

 

Нервност Страх, тревога, напрежение, бързане. Недоверие в жизнения процес. Аз съм едно безкрайно пътешествие през вечността и разполагам с достатъчно време. Общувам със сърцето си. Всичко е наред.

 

Напитеше си някъде утвърждението, което се касае за вас. Сложете го на място, където да го виждате всеки ден. Носете го със себе си. Повтаряйте го пред огледалото преди излизане. Има много начини да лекувате тези състояние, но това е най-простичкото и с наистина силен ефект. Дори то само по себе си може да доведе до подобрение. А в комбинация с другите подходи успехът е сигурен.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *