Библиотека: Тревожност и депресия for dummies

Статията е част от сериите Библиотека и  Ментално здраве.

„Тревожност и депресия for dummies“ на клиничните психолози д-р Лура Л. Смит и д-р Чарлс Л. Елиът е малка, но много полезна книжка за всеки, които за пръв път се сблъсква с тревожността и депресията.

Книгата дава изчерпателна информация какво представляват двете състояния. Освен това описва конкретно всички видове тревожност, както и видовете депресия, които се различават значително по симптомите си и резултатите от тях.

Ценното в книгата е не толкова самото описание, колкото насоките как да отговорите на въпроса страдате ли вие или някой близък от някое от тези състояния и ако да, какво точно може да се направи от тук нататък.

В книгата има и насоки как да откриете от къде произлиза тревожността или депресията, с която сте се сблъскали, както и какво е правилното лечение за тях. Има и конкретни съвети как да си помогнете сами, как да откриете правилния терапевт и дали са необходими лекарства.

Ако за първи път се сблъсквате с тези проблеми и искате да научите повече достоверна информация за тях, без да се спускате в изчитането на всяка книга по въпроса, тази ще ви даде достатъчно систематизирана и опростена цялата необходима информация, за да направите първите крачки към излекуването.

Едни от най-полезните неща за мен бяха две таблици списъци с лекарства, които могат да предизвикат депресия или тревожност. Вижте повече: 

Лекарства, които могат да предизвикат депресия

Лекарства, които могат да предизвикат тревожност

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *