Ендомарт 2019

Ендомарт 2019

Първи март е моментът да си пожелаем здраве, да се окичим с мертеници и да се насладим на пролетното усещане.

Март е и месецът на осведомеността за ендометриоза. В тази връзка вече втора година правим всичко възможно да се чуе за нея и у нас.

ендо истории

Ендо истории е първата кампания в тази насока, която започнах миналата година и към нея се включиха десет жени с личните си преживявания са ендометриоза. Това все още са най-четените и споделяни материали в този сайт. Можете да видите целия списък и да ги прочетете тук – ендоистории, а във фейсбук може да следвате хаштага #ендоистории. И най-вече – пишете ми! ако искате да добавите и своята история към останалите. Всички, които споделихме историите си, изпитахме облекчение, а също и чувството, че помагаме на други, които тепърва преминават през същите неща. Освен това за мен самото писане имаше доста терапевтичен ефект.

Ендо факти е новата инициатива, която подехме с Фондацията Ендометриоза и репродуктивно здраве с цел да споделим повече истински факти за заболяването. Общо взето си мечтаем да успеем да го направим почти от миналата година по това време и днес вече имаме значително количество факти, които ще споделяме в идния месец, а може би и след това. Можете да ги следите и в инстаграм и във фейсбук, а хаштага е разбира се #ендофакти. И разбира се, споделяйте с всеки, които може да има полза от тях!

ендо статии

Ендо статии са статиите относно ендометриоза, които тепърва ще излизат в сайта endometriosis.bg. Целта ни е да направим достъпна на български най-новата информация относно ендометриоза. Статиите се публикуват в сайта, но можете да ги следите и във фейсбук страницата на фондацията.

Миналата година имаше и едно фото предизвикателство, в което се включих. Снимките можете да откриете с таг #ендоснимки2018. Тази година има подобно, този път по инициатива на австралийската асоциация QENDO и темите за него можете да откриете в инстаграм профила им. Ако решите да се включите дори и за ден или два, използвайте тага #ендоснимки2019, за да се откриваме по-лесно!

View this post on Instagram

#endometriosisphotochallenge

A post shared by QENDO (@endometriosisqueensland) on

Нямам търпение да зашумим максимално 🙂 Пожелавам ви прекрасен и усмихнат март!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *