Какво представлява вътрешната промяна в начина на мислене

Какво представлява вътрешната промяна в начина на мислене

Вече доста пъти съм споменавала за вътрешна промяна. Какво и промяната в начина на мислене, която за мен се оказва съществена част от пътя ми към по-добър живот. Не случайно започнах и другия сайт, насочен изцяло към промяна в мисленето. Напълно съм убедена в максимата, че не можеш да решиш един проблем, ако подхождаш към него по същия начин и със същата мисловна настройка, както когато си го създал.

Вътрешната промяна звучи сложно и за някои изглежда непостижима. Уверявам ви обаче, че в същината си тя е съвсем простичка. Означава единствено да променим мислите си. Това става лесно – с малко упоритост и пренастройка на вътрешния редактор, който и без това работи постоянно. Този път обаче не го оставяме да работи на автопилот, а му възлагаме конкретна цел. Даваме му задача да не ни позволява да мислим в отрицание:

Ако искате да спрете да пушите – редактирайте пожеланието за новата година от „Няма да пуша повече“ на нещо като „Желанието да пуша изчезна“.

Ако искате да промените начина си на хранене, спрете да мислите какво не трябва да ядете. Мислете си колко добре се чувствате на новия си режим на хранене.  Мислете си колко много вкусни неща можете да ядете по този нов режим и колко нови рецепти ще научите.

Ако искате да се здрави? Направо си мислете колко сте здрави и как всеки ден ставате все по-здрави.

Помислете си за нещо положително, което искате да направите или постигнете. Спрете да мислите за всички неща, които не ви харесват, притесняват, плашат или дразнят. Насочете вниманието си към хубавите неща. Вселената веднага ще откликне и ще ви снабди със средство да ви помогне в тази посока – с книга, курс, приятел, който ще даде добра идея и т.н. Практически ще спрете да хабите мисловната си енергията за нещата, които не ви харесват, и ще я пренасочите към точно тези, към които се стремите и наистина искате. Няма нищо по-хубаво от това действията и мислите ви да са в синхрон с целите и желанията ви.

Започнете ли да практикувате тази промяна, бързо ще откриете значително количество блокажи и проблеми, които досега сте замитали под килима. Ще се наложи да ги извадите на открито и да ги разнищите. Но това е част от промяната – преди не сте забелязвали проблемите, а сега се изправяте един по един срещу всеки един от тях и ги решавате. Може да е трудно и понякога изглежда сякаш нямат край. Но гарантирам, че всеки път, когато се справяте с нещо, ставате все по-уверени и все по-наясно със себе си.

Имайте предвид, че на ежедневно ниво може да се случи и още нещо – веднага да се появи нещо, което да провери наистина ли сте започнали промяната. Например ако решите да се откажете от млечните продукти, още на следващия ден по един или друг начин пред вас може да се окаже цяло плато с най-любимите ви сирена. Това е проверка, начин да потвърдите, че намеренията ви са сериозни. Не си мислете, че нищо не се получава, просто продължете да работите над мислите и настройката си. Не се ядосвайте ако се поддате на изкушение. Анализирайте защо се е случило, или от къде се е появило, или защо се изкушавате чак толкова много. Дори и да нарушите обещанието си, пак можете да научите толкова много за себе си.

А това наистина е друг начин на мислене!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *