Конференцията „Лечение на хронична болка“

Конференцията „Лечение на хронична болка“

Началото на юни беше много натоварено за мен. Без да осъзная, се бях оказала едновременно на две много сериозни и времеемки обучения. И то покрай всички ежедневни неща, които правя иначе. И накрая се оказа, че между 9-ти и 15-ти юни има онлайн конференция на тема хронична болка – Healing Chronic Pain Summit (Лечение на хронична болка). Нямах никакви време да чета дългото представяне, но се записах, защото темата за болката в момента е текуща в блога. На всичкото отгоре от всички 7 дни, аз успях да се включа едва на шестия. Ако не бяха пуснали повторение, щях да пропусна някои наистина ценни неща, които ще се опитам да споделя с вас в следващите седмици.

Конференцията е организирана от Лоран Голдстайн и неговата партньорка Дженифър Унру. И двамата имат дълъг и неприятен опит с хронични болки и оттам и интереса им към темата. Лоран е имал хронични болки в гърба, а Дженифър – ендометриоза, колит, дивертикулит, травма на главата и накрая развива и фибромиалгия. Имат много ясна представа как болката променя живота не само на тези, които я изпитват, но и на хората около тях. И от първа ръка са изпитали депресията, изолацията и дори страха от смъртта, която често присъства като вероятност в тежките случаи.

 

Лоран вече живее без болка, а Дженифър с много по-малко и поради това решават да отделят последните 14 месеца на обикаляне из Канада и САЩ в търсене на терапии и новости в лечението на болката и да направят информацията достъпна за възможно повече хора. Правят огромен брой интервюта с множество експерти и създават наистина ценно съдържание. Сред тях са д-р Даниъл Еймън, чиято книга „Промени своя мозък, промени живота си“, на мен лично помогна страшно много и отдавна се каня да пиша за нея. Както и Брус Липтън и Дони Епстайн, които също следя с интерес.

Пълният списък можете да видите на страницата на конференцията. Аз ще споделя само тези, чиито видеа съм успяла да изгледам и да напиша резюме за тях. Аз лично научих много нови неща, дори вече успях да приложа едно-две и съм много въодушевена от резулататите, въпреки, че в момента не изпитвам никакви болки. Но смятам и да продължа в този дух, така че повече да не се връщат! Надявам се да откриете нещо полезно за себе си. И ако страдате от някакви болки, да го приложите и да получите облекчение. Пишете ми какво мислите или ако имате въпроси или нещо за споделяне! Нали си знаете, всяка информация е ценна 🙂

Интервюта:

Майк Порат – ден 7: Вече не е нужно да се справяш с болката сама

Даниъл Еймън – ден 2: Хроничната болка и мозъкът

Ричард Даруел – ден 2: Как изтощената нервна система води до хронична болка

Вики Бент – ден 1: Адреналната умора и хроничната болка

Брус Липтън – ден 2: Хроничната болка и подсъзнателният ум, плацебо и ноцебо

Дони Епщайн – ден 2: Енергийно и реорганизационно лечение

д-р Фабрицио Манчини – ден 1: Скритите причини за болката

д-р Фабрицио Манчини – ден 2: Емоционални решения за хроничната болка

Кристиан Лимож – ден 6: Ние не сме това, което ядем, а това, което смиламе

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *